Bu kurabiye, benim haftasonu maceram. Tarifi buradan ben biraz değiştirerek yaptım, bir kere çok pratik ve lezzetli, ev yapımı acıbadem kurabiyesi tadında, üstelik malzemeleri çok az ve minimum 10dakika alıyor pişirmesi. Az vakitte çok lezzet arayanlar için birebir. Arşivde kalsın diye ben de revize ederek yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum.
Malzeme
- 350 gr. toz badem
- 3 yumurta akı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
Üzerine; eritilmiş çikolata
Yapılışı
Yumurta aklarını 1 fiske tuz ile kar gibi olana dek çırpıp üzerine toz şekeri ilave edip çırpmaya 4-5 dk devam. Üzerine badem tozunu tahta bir kaşıkla yedirerek çevirerek yumurta aklarını söndürmeden homojen bir karışım elde edince dur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ıslak kaşık yardımıyla dizmeye başla. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dk pişir sakın 10dakikayı geçirme içindeki o yumuşaklık yok olur. Soğuduktan sonra kurabiyeler bu şekilde de gayet lezzetli ama üzerini süslemek istersen benmaride eritilmiş bitter çikolata ile kafana göre zig zaglar yapabilirsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder