Seni Kesfettim Ne İşe Yarar?

* Çalışan bir kadınım. Evime, kendime, sosyal hayatıma zaman ayırmak için pratik şeyleri sık kullanıyorum.

* Aslında hepimizin yaptığı alışverişlerin memnunluk / memnuniyetsizlik ikileminde zaten aldığım, yediğim, gördüğüm, gittiğim, memnun kaldığım, boşuna para harcadığımı düşündüğüm tecrübelerimle iyi kötü keşiflerimi yaptığım ve bunu sadece kendim bilmek yerine birçok kişiyle paylaşmak istememle açtığım bir platform burası.

* Kulaktan kulağa fısıldar gibi yazıyorum o yüzden yaptığım yorumlar tamamen beni bağlar.

* Gözden kaçan ikinci planda kalan her ne varsa bu blogda başrolde.

31 Mart 2011 Perşembe

Tadım Klasik Kuruyemiş

Kuruyemiş alışkanlığı fena birşey olmadımı boşlukta hissediyorum kendimi. Bir de ıvır zıvır dolu karışık kuruyemişleri sevmiyorum. Badem, fındık,ceviz, üzüm, antep fıstığı sevdiklerim. Zaman zaman açık alıp buzdolabında muhafaza edince bayatlamasını engellemiş oluyorum. Piyasada envai çeşit markanın Paket kuruyemişleri var ama  Tadım Klasik Kuruyemiş üzerine tanımıyorum. Benim zevkime en uyan İçi dolu dolu bir paket. Hem sağlıklı hem tazecik.

30 Mart 2011 Çarşamba

Knorr Patlıcanlı Pilav Harcı

Knorr'un daha önce kullandığım köfte harçlarından özellikle Mercimek Köfte harcından çok memnun kalmıştım. Klasik pilavlardan sıkılanlar için birebir bu patlıcanlı  pilav harcı da. Hem pilava içindeki patlıcan havuc dereotuyla renk veriyor hem de pratik. Ben yaparken içine 2 çay kaşığı şeker  ekliyorum hafif tatlımsı olsun ve 1 çay kaşığı limon ekliyorum rengi daha beyaz olsun diye. Memnun kaldığım bir ürün daha Knorr'dan.

29 Mart 2011 Salı

Trofco Ananas Konservesi

Trofco Ananas Konservesi, Tayland menşeili bir ürün. Net sitelerinden öğrendiğim kadarıyla İthalatını 27 yıldır tropik meyve ile sektöre giriş yapan İzmir'li bir firma yapıyor. Ben Üçler Süper Marketleri'nde rastladım. Denemek için ilk aldığımdan bu yana memnuniyetim gayet yüksek. Bir tabağa koyup hiçbir tadla karıştırmadan yediğimiz gibi, pasta ve fondü'lerin de biraz sulu da olsa favorisi.

17 Mart 2011 Perşembe

Tat Makarna, Hayal Kırıklığı

Şimdi bir makarna'dan neler beklenir. Pişerken yapışmasın, dağılmasın değil mi? Bir de marka bilinirliklerinden dolayı gözümüz kapalı alırız bazı ürünleri ben de Tat'ın makarna çıkarttığını görünce bu duygularla güvenerek aldım. Bir alıverişte 5-6 paketten aşağı almam SKT'sine mutlaka bakarım, makarna'larım kiler dolabımda yerlerini aldılar.

Aradan 1 ya da 1,5 ay geçti ve bingo makarnayı pişirirken suyun üzerinde siyah noktalar var önce tencere'den sandım dikkatlice bakınca küçük böcekler olduğunu gördüm. Alırken yoktular durdukca olmuşlar. Ama belki oda ısısıdır diye önemsemedim. Halbuki farklı marka makarnaları aylarca aynı dolapta saklamıştım hiçbirşey olmamıştı. Kalan paketlerinde aynı olduğunu görünce pişirmeden çöpü boyladılar.

Bir kez daha şans vermek istedim, bu sefer 1 paket alıp bekledim durum gene aynısı. Tat makarnacılığa faks çekip durumu aktardım ama geri dönüş olmadı.

Kısaca bu makarna da bir sorun var böceklenip un un gibi oluyor, umarım Tat marka bilinirliğini bu şekilde harcamaz. Ben ürün de hata olduğunu düşünüyor ve düzelene kadar almayı düşünmüyorum.


* Ürüne ait fotoğraf  Tat Makarna  sitesinden alınmıştır.

16 Mart 2011 Çarşamba

Eti Tartini

Bu minik tart'lar yeni keşifim. İçleri franbuaz marmeladı ile doldurulmuş gayet hafifler. Ben paketi açtığımda 5 tanesini bir solukta yiyorum. Kalori hesabı falan hak getire çok lezzetliler. Paket'de 9 adet çıkıyor, çay saatleri için birebir, misafir geldiğinde çıkarılabilir bir lezzet bence. Çok sevdim sizi minikler.

1 Mart 2011 Salı

Digiturk, Elini Bloglarımızdan Çek

2011 yılındayız öyle ki uydu'dan neredeyse araçların plakasına kadar girildiği bir ortamda neymiş bir blog yasa dışı maç yayını yapmış Digitürk'de bu işe zrilyon kadar para yatırmış o yüzden mahkeme kararıyla kapatılıyormuş. Açıkcası hiçbir bahane kabul etmeyen bir yöntemle Digitürk'ün bu astıgım astık kestiğim kestik tavrını anlayamıyorum.

Zira amacı sadece bağcıyı dövmek olsa direkt bahsi geçen blogları kapatır konu kapanır. Koskoca blogspot uzantısına verilen tüm yasağın anlamı nedir.

Bugün yazabiliyoruz ttnet'ler açık olduğu için ama superonline vs. baglantılar yasağı yürürlüğe soktu bile. Yarın açılmayabilir bloglarımız.

Twitter'da yüzlerce kişiye ulaşan haklı çıkarılan sesi takip etmek istersen tık tık