Seni Kesfettim Ne İşe Yarar?

* Çalışan bir kadınım. Evime, kendime, sosyal hayatıma zaman ayırmak için pratik şeyleri sık kullanıyorum.

* Aslında hepimizin yaptığı alışverişlerin memnunluk / memnuniyetsizlik ikileminde zaten aldığım, yediğim, gördüğüm, gittiğim, memnun kaldığım, boşuna para harcadığımı düşündüğüm tecrübelerimle iyi kötü keşiflerimi yaptığım ve bunu sadece kendim bilmek yerine birçok kişiyle paylaşmak istememle açtığım bir platform burası.

* Kulaktan kulağa fısıldar gibi yazıyorum o yüzden yaptığım yorumlar tamamen beni bağlar.

* Gözden kaçan ikinci planda kalan her ne varsa bu blogda başrolde.

25 Şubat 2011 Cuma

Trendyol, Sweat

Bu kadar moda blogunda dolaşırsam olacağı bu, eşimle ortak haftasonu eşofman keyfimiz için bu Sweat'leri sipariş vermiştim 1 hafta içinde elimde oldular. Penyeleri çok güzel yumuşacık. Gene keyifli bir alışveriş oldu. Giyinmek için sabırsızlanıyorum.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Tat Ketcap, Kapak Sorunu

Ketcap, Mayonez en az 700 gr. olmalı ki yetsin, en çok giden parçalardan bu bizim evde. Tat'ın bu ketcabını gramajının çokluğuna istinaden almıştım. Yalnız 1900 kaç yılından kalma ambalaj tasarımı bilemiyorum kapağı kapatıp ters cevirince tüm ketcap kapağa akıyor silmekten bıktım, bitsin atıyım diye gözünün içine bakıyorum resmen. Calve'yi burada tek geçerim, Bu ürün ambalajı ve kullanım zorluguyla lezzetini tamamen gözardı etmeme sebep oldu, bir daha tercih edeceğim bir ürün değil, hayal kırıklığı.

22 Şubat 2011 Salı

Trendyol Alışveriş, Minik Ceket

Az önce gelen bir paket bu artık unutuyorum ne verdiğimi paket gelince sanki bana biri süpriz yapmış kadar mutlu ediyor. İşte teselli Amerikan Filmlerindeki gibi her gün ofiste masamda bir paketle karşılaşmak çok zor olduğundan en güzel eğlence bu bana :) Umduğumdan çok daha kaliteli çıktı ceket.

Bu da Benden, Acıbadem Kurabiyesi Tadında

Bu kurabiye, benim haftasonu maceram. Tarifi buradan ben biraz değiştirerek yaptım, bir kere çok pratik ve lezzetli, ev yapımı acıbadem kurabiyesi tadında, üstelik malzemeleri çok az ve minimum 10dakika alıyor pişirmesi. Az vakitte çok lezzet arayanlar için birebir. Arşivde kalsın diye ben de revize ederek yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum. 

Malzeme

  • 350 gr. toz badem 
  • 3 yumurta akı 
  • 1,5  çay bardağı toz şeker  

Üzerine; eritilmiş çikolata 

Yapılışı

Yumurta aklarını 1 fiske tuz ile kar gibi olana dek çırpıp üzerine toz şekeri ilave edip çırpmaya  4-5 dk devam. Üzerine badem tozunu tahta bir kaşıkla yedirerek çevirerek yumurta aklarını söndürmeden homojen bir karışım elde edince dur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ıslak kaşık yardımıyla dizmeye başla. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dk pişir sakın 10dakikayı geçirme içindeki o yumuşaklık yok olur. Soğuduktan sonra kurabiyeler bu şekilde de gayet lezzetli ama  üzerini süslemek istersen benmaride eritilmiş bitter çikolata ile kafana göre zig zaglar yapabilirsin.

21 Şubat 2011 Pazartesi

Markafoni, Erkek Çocuk Gömlek

Siparişleri vermesi güzelde ay sonu ekstrelerle boğuşması hiç zevkli değil. Kontrolsüz birgüç sanki :) Oğlum için gömlek sipariş etmiştim. Hızlıca ve hasarsız geldi. Markafoni'den alışveriş yapmayı seviyorum. Her defasında memnun kalıyorum.

15 Şubat 2011 Salı

Eti Gofredo

Bu minik Eti Eti Eti efsanesinin en yeni üyelerinden. Tam atıştırmalık gofret parçaları. Müthiş hafif ve çıtır çıtır. Bir paketi nasıl bitiyor inanın anlamıyorum. Yalnız fiyatı 1 TL yerine 0,75 krş olabilirmiş. Sanki bisküvilerle ve Eti Hoşbeş'le kıyaslayınca rakamı gereksiz kalıyor. Ama mutlaka deneyin derim ben çok sevdim.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Komşu Fırın

Komşu Fırın, yeni gözdem. Açıkcası uzun zamandır varmış ama ben geçtiğimiz günlerde ay çekirdekli simitleri sayesinde tanıdım. Onun gevrekliği lezzeti diğer ürünleri denemem için referans olmuş oldu. Tahinli çöreği, mini sandviç ekmekleri, lezzet küpü böğürtlenli muffin beni benden aldı tek kelimeyle.  Taze ürünleri, güleryüzlü hizmetiyle sabah kahvaltı ve çay saatlerimin vazgeçilmezi oldu. Fırsat buldukça diğer ürünleri de yavaş yavaş denemeye çalışcağım.

11 Şubat 2011 Cuma

Markafoni'den Alışveriş

Bu online alışveriş siteleri çok iyi oldu vakit olmadığı için öğlen yemeği arası gidip seçip alamayacağımız şeyleri sadece 5 dakika beğenme 6. dakika'da alma şansı oluyor. Ben, muadilleri çok olsa da Trendyol ve Markafoni'den yapıyorum alışverişlerimi daha çok. Bu öğlen bir paketim daha gelmiş hazır elimin altındayken hemen görüntülemek istedim. Ürün elime 2 hafta'da ulaştı, paketlemesi, özenleri, ürünün kalitesi gayet yerinde. Hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Kaldı ki aklınıza birşey takılsa bile anında dönüş yapıyorlar maillerinize. Zevkle alışverişe devam:)

Pınar Krem Peynir ve Pınar Beyaz Light Peynir

İkisi de Pınar'ın ürünü. Biri memnun diğeri memnuniyetsizlik içeriyor. Kırmızı kutu olan Pınar Krem Peynir, gramaj olarak, lezzet olarak, sürümü kolay, fiyat olarak gayet tatmin edici. Diğer kutu ise Pınar Beyaz Light, yağı azaltılmış bir peynir ve dener denemez demek yağ bukadar önemliymiş dedim çünkü tadı alıştığımız Klasik Pınar Beyaz'dan çok farklı adeta saman gibi. Benim damak tadıma Pınar Beyaz Light uymadı malesef.

10 Şubat 2011 Perşembe

Calve Sarımsaklı Mayonez

Calve, sarımsaklı mayonez tek kelimeyle harika. Gene fastfood zincirlerinin kazandırdığı bir tad'dı sarımsaklı mayonez lugatımıza. Calve'nin bu ürününü görür görmez denedim, daha önce knorr acı sos'da yaşadığım gibi aynı tadı vermez diyordum ki beni yanılttı. Bire bir aynı tad. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün özellikle sarımsak sevenler için.

4 Şubat 2011 Cuma

Ülker İçim, Kefir

Kefir sever misiniz? Aslında o mayhoş süt yoğurt arası tadı çoğu kişi sevmiyor. Ben de zoraki içmeye çalışıyorum. Malum ev de bir canavar var ve o her yaptığımızı taklit etme döneminde şu sıralar. Bence  o  sendrom Terrible Two değil Terrible Three olmalı sağlıklı büyüsün diye biz de içiyoruz ki örnek olalım. Çileklisini çıkartmışlar çocuklar için o daha keyifli.

Dr.'un söylediğine göre yoğurt ve süt'den kat kat faydalıymış kefir. İçinde canlı bakteriler olduğu için. Ben ilk Altınkılıç'ın  kefirini denemiştim o da güzel lezzet olarak. Bu sefer Ülker İçim'i tatdım aynı kıvam ve lezzettler.

2 Şubat 2011 Çarşamba

Unx Tortilla, Lavaş Ekmeği

 Tortilla, yıllar önce bukadar yaygınlaşmamışken Burger King'in Salsa soslu bir menüsünde keşfettiğim anlık ürünlerinden biriydi. Sonra çokca marketlerde satılır oldu.
Bu marka'yı tercih etmemdeki sebep tabiki lezzeti ve ağız kısmı kilitli olması işi kolaylaştırıyor. Buzlukta uzun süre kalabiliyor. Akşam pratik yemeklerde işime yarayan kadarını çözdürüp tost makinasında dürüm şeklinde basıp zevkle tüketiyoruz. Ben denemedim ama bunu yağ, yumurta ve sütle yumuşatıp börek şeklinde tava böreği gibi pişiren arkadaşlarım var. Gayet pratik oluyormuş o'da. Tavsiye edebileceğim güzel bir ürün.

1 Şubat 2011 Salı

Dr. Oetker Aşure

Aşure, Muharrem ayında yapılan geleneksel bir tatlı çoğu kimsenin benim dahil dışında aklımıza gelmeyen ama çok besleyici tatlılardan biri. Bu Dr. Oetker Aşure hem çok pratik hem de pastanelerde satılan aşurelerin birebir aynı. İçine 3,5 bardak sıcak su koyup kaynatıyorsunuz hepsi okadar. Bir paketten 4 porsiyon çıkıyor. Ben içine ben extra üzüm, incir ve ceviz ekliyorum bol malzemeli ve mayhoş sevdiğim için. Ama eklenmeden de gayet güzel pratik bir tatlı. Mutlaka tavsiye ederim.